
Ett riktigt gott bröd, som är det närmsta "vanligt bröd" jag lyckats med. Kesobrödet fungerar men är lite äggigt.
Testa, supergott med lite Philadelphia vitlök & örter och skinka/salami.
1 bröd ca 16 skivor
0,5 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl hela linfrön
2 dl mandelmjöl
1 msk Fiberhusk
1/2 dl kruskakli
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl kesella 1%
200 g keso
4 ägg
50 g smält deodoriserat kokosfett (eller smör)
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa solroskärnor och sesamfrön till mjöl.
Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en bunke.
Vispa ner ägg, keso, kesella. Smält kokosfettet och vispa ner i en stråle.
Häll upp degen i bakpappersklädd form och grädda i 80 minuter i nedre delen av ugnen. Titta till det emellanåt ifall det behöver läggas över med folie.
Receptet hämtat direkt ifrån http://56kilo.alltforforaldrar.se/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar