söndag 16 juni 2013

56 kilos supergoda bröd





Ett riktigt gott bröd, som är det närmsta "vanligt bröd" jag lyckats med. Kesobrödet fungerar men är lite äggigt.
Testa, supergott med lite Philadelphia vitlök & örter och skinka/salami.


1 bröd ca 16 skivor

0,5 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl hela linfrön
2 dl mandelmjöl
1 msk Fiberhusk
1/2 dl kruskakli
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl kesella 1%
200 g keso
4 ägg
50 g smält deodoriserat kokosfett (eller smör)

Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa solroskärnor och sesamfrön till mjöl.
Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en bunke.
Vispa ner ägg, keso, kesella. Smält kokosfettet och vispa ner i en stråle.
Häll upp degen i bakpappersklädd form och grädda i 80 minuter i nedre delen av ugnen. Titta till det emellanåt ifall det behöver läggas över med folie.

Receptet hämtat direkt ifrån http://56kilo.alltforforaldrar.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar