måndag 1 augusti 2011

Söndagsmiddag.





Helbakad rostbiff med Balsamicosås och dijonmos.

4 pers.

Rostbiff ca 800-1000g

Balsamicosås

1,5 msk socker
4dl rödvin ( jag tog 2 dl rött matlagningsvin och 2dl vanligt)
3msk Kalvfond
3msk Balsamvinäger
2msk smör
1msk maizena

Dijonmos
Mjölig potatis
Grädde
Dijonenap
Salt & Peppar

Rostbiffen.
Sätt ugnen på 150grader. Stek biten så att den får en fin yta, salta och peppra.
Lägg biten i en ugnsäker form och baka i ugnen i ca 45-60min.
Används stektermometer. 50grader för blodig och 60 för ljusrosa.
Ta ut köttet och låt det vila i folie i ca 10 min innan du skär upp.

Dijonmos
Koka potatisen och elvispa sedan ihop potatis, grädde och senap. Fyll på med grädde så att det blir som en blandning av mos och puré.

Balsamicosås

Smält sockret i en kastrull tills det blir ljusbrunt. Tänk på att det bränns fort!
Dra av kastrullen från värmen och tillsätt balsamvinägern, kalvfonden och vinet.
Låt det koka ihop i ca 10 minuter utan lock.
Blanda maizena med några matskedar vatten och häll i den kokande såsen.
Låt det koka tills du får rätt konstistens som du vill ha.
Sen innan du tar den ifrån plattan så klickar du i smöret och rör ut det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar