
Pajdeg (ca 15 st)
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
50 gram smör
2 nypor salt
1 ägg
Sätt ugnen på 200g
Blanda ihop allt väl med händerna, smöret får gärna mjuks och rumstempurerat.
Rulla små bollar och lägg ut i små aluminiumformar (muffins). Tryck sedan ut degen så att den kommer upp på kanterna och i botten. (Skulle det bli ett småhål här och var gör det inget för den blir stabil av fyllningen)
Ställ dem på en plåt och in i ugnen i 10 min och förgräddas.
Gör krämig äggstanning. Jag använde mig av 2dl grädde och 3 ägg.
Fyll dem med något gött, häll över lite äggstanning och in i ugnen tills stamningen ser ut att ha stelnat.
I mina hade jag feta & bladspenat, ädelostsås & tomat.
Pajdegsreceptet kommer ifrån www.chewpakka.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar