torsdag 15 december 2011

Zazzis Chokladkola

Zazzis chokladkola blir det nu. Namnen passar ju fint på mig med.


3 msk kakao
2 dl socker
2 dl ljus sirap
3 dl grädde

Blanda  snabbt ihop sockret och kakaon (för att kakon inte ska klumpa sig) och i med sirapen och grädden i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen.
Koka på svag värme i cirka 20 minuter under omrörning. Kontrollera konsistensen genom att släppa ner en droppe av kolasmeten i ett glas kallt vatten. Kolan ska stelna men ändå vara mjuk.
Eller tills den når 120 grader.
När kolan är färdig, häll upp den på ett bakplåtspapper och låt svalna. Skär den i bitar.

Serveringstips är att smälta choklad och doppa dem i. Strö över lite, lite havsslat.

recept ifrån recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar