måndag 15 oktober 2012

Amerikanska pannkakor




För 2 pers

2 dl Vetemjöl
2 msk socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
vatten
Smör till stekningen

Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Börja med en msk vatten och testa dig fram. Den ska vara tjockare än vanlig pannkakssmet, med den ska ändå rinna ut lite när du klickar i pannan. (svårt att skriva exakt mått med vatten då det beror på hur äggen är)Blir den för tjock så späd bara ut med lite mer vatten, 1/2 msk åt gången.
Stek på medlevärme och klicka i lite smör innan du steker. Vänd dem när du ser att det har hunnit stelna lite och det syns små bubblor, men det går riktigt fort. Man får pröva sig fram beroende på vilken värme man har på pannan.
Serveras hellst med Lönnsirap men sylt går alltid bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar